Inschrijven

Alle inschrijfformulieren voor Euro Scale Modelling vind je hier. Euro Scale Modelling  biedt veel mogelijkheden voor deelname, aan de modelbouwwedstrijd, aan de beurs – commercieel en particulier – en aan de show. Inschrijven kan tot 25 oktober. Let er op dat je alles goed invult, elektriciteit aanvragen nadat de inschrijving geaccepteerd is kost € 10,= extra. Elektriciteit aanvragen op de beursdag zelf is niet mogelijk

Modelbouwwedstrijd

De wedstrijd tijdens de ESM 2023 vindt plaats in de hallen van de EXPO Houten. Er is geen onlinewedstrijd. Inschrijven kan vanaf 1 september.

Regio’s en SIG’s, Showtafels, Verenigingen en modelbouwclubs

Veel IPMS-regio’s, Special Interest Groups (SIG’s) individuele leden, verenigingen en modelbouwclubs laten graag hun gebouwde plastic en kartonnen modellen zien. Er staan honderden modellen op de modelbouwshow.
Ook werken veel deelnemers in de show actief aan een model. Natuurlijk kun je ze ook vragen stellen. Graag zelfs. Ze leggen graag de finesses van de hobby aan je uit en geven graag antwoord op je vragen. Alle IPMS-regio’s, Special Interest Groups (SIG’s) individuele leden, verenigingen en modelbouwclubs dingen mee voor de prijs van “Best Group Display” of de “Pat Beentjes Award”.
De showtafels zijn NIET bedoeld voor verkoop.

Verkoop

Euro Scale Modelling is de grootste beurs voor plastic modelbouw op het Europese vasteland. Je kunt als (web)winkelier of andersoortige handelaar deelnemen aan de Euro Scale Modelling-beurs, maar ook als particulier kun je een tafel reserveren. Er is voor beide vormen van deelname is een formulier.

Handelaren commercieel en particulier

Veel commerciële handelaren – uit binnen- en buitenland – komen naar ESM om hun waren op het gebied van (plastic) modelbouw te koop aan te bieden, zowel nieuwe modelbouwartikelen als tweedehands.
Particuliere handelaren zijn (bijna) altijd IPMS-leden die zowel hun modellen als hun overtollige voorraad te koop aanbieden. Zij kunnen op ESM tafelruimte reserveren om hun modelbouwspullen te verkopen.

Lid worden van IPMS

Lid worden van IPMS Nederland biedt veel voordelen. Zoals gratis toegang op de Euro Scale Modelling, je ontvangt ook 5x per jaar het IPMS-magazine Modelbouw in Plastic (MIP). Je kunt je aanmelden bij de regio waar je woont voor de gezellige en leerzame regio-bijeenkomsten. Je kunt je aansluiten bij een of meer Speciale Interest Groups (SIG) en je kunt rekenen op de hulp van je medemodelbouwers in de IPMS. Als je lid wilt worden van IPMS Nederland kun je het formulier op deze website invullen of aanmelden bij de IPMS-infostand op de ESM.