Inschrijven

Alle inschrijfformulieren voor Euro Scale Modelling vind je hier. Euro Scale Modelling  biedt veel mogelijkheden voor deelname, aan de modelbouwwedstrijd, aan de beurs – commercieel en particulier – en aan de show. Inschrijven kan vanaf 1 april tot 23 oktober.
Hoewel de elektriciteitsvoorziening bij de tafels nu niet meer apart betaald hoeft te worden, is het toch van belang dit bij de inschrijving aan te vragen. Dit in verband met de tafelindeling. Elektriciteit aanvragen op de beursdag zelf is niet mogelijk.
Ook andere wensen ten aanzien van de plaatsing dienen bij de inschrijving aangevraagd te worden. Aanvragen op de beursdag zelf zijn niet mogelijk.

Het vóór 10.00 uur betreden van de beurs door personen die op de ESM staan (c.q. standbemanning), is niet mogelijk via de publieke/hoofdingang. Toegang voor 10.00 uur is alleen mogelijk voor VOORAF aangemelde personen en via de special toegewezen ingangen aan de achterzijde van het beursgebouw binnen de daarvoor gestelde tijden.
De inschrijfformulieren zijn daarom aangepast. Daarmee kunnen nu tot totaal vijf extra passen voor standbemanning worden besteld. Deze zijn gratis voor IPMS-leden. Voor niet-IPMS leden zijn de kosten €10. Opgave bij inschrijving is voldoende voor zover de standbemanning via de achteringang binnenkomt (afhankelijk van het aantal tafels). Standbemanning die ná 10.00 binnenkomt moet uiteraard een ticket aanschaffen.

Modelbouwwedstrijd

De wedstrijd tijdens de ESM vindt plaats in de hallen van de EXPO Houten. Er is geen onlinewedstrijd. Zie voor informatie de wedstrijd-pagina: Wedstrijdinformatie – Euroscale Modelling.

Regio’s en SIG’s, Showtafels, Verenigingen en modelbouwclubs

Veel IPMS-regio’s, Special Interest Groups (SIG’s) individuele leden, verenigingen en modelbouwclubs laten graag hun gebouwde plastic en kartonnen modellen zien. Er staan honderden modellen op de modelbouwshow.
Ook werken veel deelnemers in de show actief aan een model. Natuurlijk kun je ze ook vragen stellen. Graag zelfs. Ze leggen graag de finesses van de hobby aan je uit en geven graag antwoord op je vragen. Alle IPMS-regio’s, Special Interest Groups (SIG’s) individuele leden, verenigingen en modelbouwclubs dingen mee voor de prijs van “Best Group Display” of de “Pat Beentjes Award”.
De showtafels zijn NIET bedoeld voor verkoop.

Verkoop

Euro Scale Modelling is de grootste beurs voor plastic modelbouw op het Europese vasteland. Je kunt als (web)winkelier of andersoortige handelaar deelnemen aan de Euro Scale Modelling-beurs, maar ook als particulier kun je een tafel reserveren. Er is voor beide vormen van deelname is een formulier.

Handelaren commercieel en particulier

Veel commerciële handelaren – uit binnen- en buitenland – komen naar ESM om hun waren op het gebied van (plastic) modelbouw te koop aan te bieden, zowel nieuwe modelbouwartikelen als tweedehands.
Particuliere handelaren zijn (bijna) altijd IPMS-leden die zowel hun modellen als hun overtollige voorraad te koop aanbieden. Zij kunnen op ESM tafelruimte reserveren om hun modelbouwspullen te verkopen.

Lid worden van IPMS

Lid worden van IPMS Nederland biedt veel voordelen. Zoals gratis toegang op de Euro Scale Modelling, je ontvangt ook 5x per jaar het IPMS-magazine Modelbouw in Plastic (MIP). Je kunt je aanmelden bij de regio waar je woont voor de gezellige en leerzame regio-bijeenkomsten. Je kunt je aansluiten bij een of meer Speciale Interest Groups (SIG) en je kunt rekenen op de hulp van je medemodelbouwers in de IPMS. Als je lid wilt worden van IPMS Nederland kun je het formulier op deze website invullen of aanmelden bij de IPMS-infostand op de ESM.